Selasa, 12 Jun 2018

SEMPERIT SUSU

SEMPERIT SUSU suder duper rangup 'iza style'

Alhamdulillah....3 bahan je diperlukan untuk menghasilkan biskut ini...rangup,lemak2 manis,masin skit...sbb penggunaan salted butter...sesiapa yang tak suka masin boleh guna butter unsalted...
Sebab apa saya suka guna resepi ni sbb penggunaan bahan yang sangat mudah,adunan lembut mudah dicetak & hasil sebelum & selepas yang kekal cantik...yang lebih penting rasanya yang sedap...rangup & cair di mulut...
Biskut wajib setiap kali hari raya...





Bahan-bahan:
1 ketul buttercup
3/4 cawan susu pekat- tak suka manis boleh kurangkan
400gm tepung jagung


Caranya:
Sebatikan butter & susu pekat.Guna senduk kayu je...Masukkan tepung sedikit demi sedikit dan uli sebati.
Terap semperit menggunakan acuan pecah 15.
Bakar 170'c selama 20 minit.
Biarkan betul-betul sejuk & simpan di dalam bekas kedap udara.

# Kalau tak jadi jangan salahkan resepi ye...InshaAllah jadi sebab saya dah gunakan resepi ni bertahun-tahun berniaga.

SELAMAT MENCUBA!!!


Tiada ulasan: