BISKUT CIPS COKLAT |
Biskut cips coklat sukatan cawan....gaul-gaul jer...tak payah guna mixer pun...selalunya buat biskut kalau tak jadi ia akan mengembang dan penyek kan...tipsnya senang jer...lepas dah gaul semua bahan-bahan tu kena simpan dalam peti ais selama 1 jam barulah boh dalam tray/loyang sebelum dibakar...
Satu lagi tips, sebelum bakar cookies,pastikan oven dipanaskan terlebih dahulu 180'c selama 5-10 minit dahulu...turunkan suhu skit barulah dibakar yer...suhu ikut kesesuaian oven masing-masing....tips ketiga,letak rak di tengah-tengah masa sedang dibakar dalam oven...api mesti atas bawah...kalau oven ada fungsi fan,laraskan function tu supaya biskut masak sekata...biskut dah sejuk baru masukkan dalam telap atau balang...kalau masukkan panas-panas nanti biskut cepat lemau...
Biskut dah sejuk,baru masukkan dalam balang.. |
Jom kita intai resepinya...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan