Assalamualaikum...
Bahan-bahan :
Kulit popia secukupnya
Jejari ketam secukupnya
carot - diparut
daun sup- cincang halus
Maggi secukup rasa - tak letak pun tak apa
1 sudu kecil tepung gandum bancuh dengan sedikit air- sebagai gam
Caranya:
1. Letakkan jejari ketam, sedikit carot dan daun sup di atas kulit popia.
2. Lipat menjadi bentuk popia. Di hujung sapukan sedikit gam tadi supaya popia kemas dan gulungan tidak terbuka.
3. Panaskan minyak dan goreng hingga garing.
4. Toskan dan boleh hidang bersama sos cili.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
-
Assalamualaikum & salam sejahtera .... Rangup di luar moist di dalam ....tekstur serupa macam goreng dalam minyak yang banyak . ...
-
Assalamualaikum dan salam sabtu... SAYUR AIR IKAN KEMBUNG Kat Kedah ni orang panggil sayur air ikan termenung....ikan kembung kat si...
-
Assalamualaikum & selamat malam... Hari ni saya nak update resepi coklat moist guna air fryer... Macam-macam boleh masak g...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan