BAHAN A :
500 ml putih telur
300gm gula pasir
1 sudu makan ovalette
1/2 sudu kecil garam
BAHAN B :
100 ml susu cair
50 gm mentega cair
*campur sebati kedua-dua bahan
BAHAN C :
250gm tepung gandum
25 gm susu tepung
1 sudu kecil serbuk penaik(baking powder)
*ayak semua bahan
BAHAN D :
sedikit pewarna merah & hijau
CARANYA:
1. Pukul BAHAN A hingga gebu dan putih.
2. Masukkan BAHAN B berselang seli dengan BAHAN C hingga habis.
3. Bahagi adunan kepada 3 bahagian, satu bahagian warna asal, satu bahagian diwarnakan hijau dan satu bahagian lagi diwarnakan merah.
4. Tuang adunan berselang seli hingga habis.
5. Kukus 45 minit.
6. Biarkan sejuk dan bolehlah potong & hidang.
SELAMAT MENCUBA!!!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan