Snow almond cookies pula kali ni...malaslah nak sembang banyak-banyak fokus terus pada bahan dan cara membuatnya ye...
BAHAN-BAHAN :
Bahan A
250gm butter
150gm gula kastor
1 sudu kecil esen vanilla
50gm serbuk badam
Bahan B
300gm tepung gandum cap ros
50gm tepung kastard
50gm susu tepung
40gm tepung jagung
Bahan C (topping)
coklat masakan
bread crumbs warna putih
CARA-CARANYA :
1. Pukul bahan A hingga berkrim.
2. Masukkan bahan B sedikit demi sedikit dan uli hingga jadi doh yang lembut.
3. Bentukkan kecil-kecil dan susun di atas dulang pembakar/Loyang.
4. Bakar 140'c selama 30 minit.
5. Biarkan biskut sejuk.
6. Cairkan coklat masakan secara 'double boiler'.
7. Celupkan biskut yang telah dibakar dan golekkan dengan 'bread crumbs'.
8. Biarkan coklat betul-betul mengeras barulah simpan di dalam bekas kedap udara.
SELAMAT MENCUBA!!!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan