Assalamualaikum dan salam bersiaran lagi....
Dah alang-alang post resepi biskut green peas apa kata post sekali resepi biskut kacang tanah pulak.... Biskut ni evergreen sangatkan bila time hari raya... Hatta hari- hari biasa pun orang suka makan...
Jom check resepinya....
BAHAN- BAHAN :
1 cawan kacang tanah yang telah dikisar- make sure kacang tu sangai dulu.
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan gula icing
1/2 cawan minyak mazola
1/2 sudu teh garam
1/2 sudu teh baking powder
Kuning telur- untuk sapu atas biskut
CARANYA:
1. Gaul sebati semua bahan kecuali minyak.
2. Masukkan minyak sedikit demi sedikit dan uli hingga jadi doh.
3. Bulatkan kecil-kecil dan susun di atas loyang.
4. Gliskan dengan kuning telur.
5. Panaskan oven 170'c selama 5 minit.
6. Bakar biskut selama 20-25 minit pada suhu 160'c.
7. Biarkan sejuk dan simpan di dalam bekas kedap udara.
SELAMAT MENCUBA!!!
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
-
Assalamualaikum & salam sejahtera .... Rangup di luar moist di dalam ....tekstur serupa macam goreng dalam minyak yang banyak . ...
-
Assalamualaikum & selamat malam... Hari ni saya nak update resepi coklat moist guna air fryer... Macam-macam boleh masak g...
-
Assalamualaikum... Hari ni nak berkongsi resepi kek coklat kukus versi topping guna serbuk koko je...sangat senang untu...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan