Florentine cookies |
Biskut Florentine ...amboi nama....actually sempena nama tepung yg digunakan tepung florentina....senang jer buat biskut ni...gaul2 tepung florentina dengan kekacang-kekacang,pastu bakar,siap...kalau boh dalam bekas kecik tak sampai 10 minit dah siap bakar ...
Tapi kos untuk barang-barang biskut ni memang ler mahal.. sebab tu buat sendiri lebih berbaloi dapat banyak berbanding kalau beli sebalang harga dah berapa .. tu pun ade beberapa keping jer....
Ni cara membuatnya ye :
Mula-mula bakar semua jenis kekacang 160'c selama 5 minit. |
Kemudian, gaul sebati kekacang tadi dengan tepung florenta .Masukkan lebih kurang sesudu dalam papercup. Kemudian bakar . Kalau size M bakar 160'c selama 15 minit. Size S bakar 160'c selama 9 minit. |
Senang je kan??? SELAMAT MENCUBA!!!😋
Tiada ulasan:
Catat Ulasan