Kacang kuda rebus tumis kari |
Kacang kuda tumis kari.... Selain sedap dimakan rebus kosong sesekali tumis kari sedap juga...
Bahan-bahan:
1/2 kg kacang kuda -rebus hingga empuk
1/2 labu bawang besar -hiris nipis
3 ulas bawang putih -hiris nipis
1 sudu makan serbuk kari -bancuh dengan sedikit air jadikan pes
Garam secukup rasa
Sedikit air
2 tangkai daun kari
5 batang cili keping -potong kecil
Cara memasak :
1. Panaskan sedikit minyak. Tumis bawang, cili kering & daun kari hingga naik bau.
2. Masukkan pula pes kari & gaul sebati. Masak sebentar hingga rempah masak.
3. Kemudian, masukkan pula kacang kuda dan gaul sebati. Jika terlalu kering, masukkan sedikit air.
4. Masak sebentar hingga kacang kuda bersalut sepenuhnya & kering.
5. Sedia untuk dihidang.
SELAMAT MENCUBA!!!😋
Tiada ulasan:
Catat Ulasan