Lepat labu |
Lepat labu.... Sedapnyer....sesuai dimakan untuk sarapan pagi & minum petang... Lagi2 bila time hujan... diganding bersama kopi panas.... Alahai.... Nikmatnya...
Jom buat....senang jer..yang penting ada bahan penting... Labu dan daun pisang...
Lepat labu sebelum dikukus |
Bahan-bahan:
1 biji labu - kupas,potong kecil dan rebus hingga empuk.
1/2 cawan gula
1/2 biji kelapa parut putih
Sedikit garam
2 cawan tepung gandum
Daun pisang -potong kecil dan layurkan atas api.
Cara-caranya:
1. Lenyek labu yang telah direbus tadi. Masukkan ke dalam bekas.
2. Campurkan tepung gandum,kelapa parut, garam & gula. Gaul sebati.
3. Ambil 2 sudu adunan dan letakkan di tengah-tengah daun pisang. Lipat kemas.
4. Buat hingga habis.
5. Kukus 30 minit.
6. Sedia untuk dihidang.
SELAMAT MENCUBA!!! 😋
Tiada ulasan:
Catat Ulasan