CHEESETART SELEPAS DIBAKAR...MASIH MONTOK KAN... |
Sebelum ni pernah post resepi cheesetart tapi kali ni filling cheesenya lebih montok... Shell tart kalau malas nak buat beli jer yang readymade kat kedai bakery banyak jer jual...kalau rajin boleh jer buat sendiri....lebih terjamin kebersihan dan kehalalannya kan...
Untuk resepi shell tart boleh klik SINI....
CHEESETART SEBELUM DIBAKAR... ISI FILLING CREAM CHEESE TU PENUH-PENUH DALAM CHEESETART... |
RESEPI TOPPING CHEESETART
250gm cream cheese - rehatkan 20-30 minit
8 sudu makan gula kastor
1 biji telur
1 sudu kecil esen vanilla
# Mix gebu.
# Masukkan dalam piping beg.
# Paipkan penuh ke dalam cheesetart.
# Bakar 10 minit pada suhu 170'c.
Nak bagi fillingnya still montok selepas dibakar senang jer, pipe filling cream cheese menggunung/penuh-penuh ke dalam cheesetart sebelum dibakar...InshaAllah lepas bakar filling akan still montok...
SELAMAT MENCUBA!!!😋
Tiada ulasan:
Catat Ulasan