Isnin, 27 April 2020

MENU 4 RAMADHAN

Assalamualaikum dan salam Ramadhan...

MENU 4 RAMADHAN...Paprik ayam,kangkung goreng,popia ketam,puding roti sos kastard...


Menu berbuka 4 Ramadhan...Paprik ayam,kangkung goreng,popia ketam dan puding roti sos kastard...alhamdulillah...


PAPRIK AYAM SEDAP

Untuk resepi paprik ayam boleh klik RESEPI PAPRIK AYAM...


PAPRIK AYAM & KANGKUNG GORENG

KANGKUNG GORENG
Kangkung-siang
2 ulas bawang merah-hiris halus
2 ulas bawang putih-hiris halus
1 biji lada merah-hiris serong
sedikit air
garam secukupnya

# Panaskan sedikit minyak.
# Tumis bawang dan lada hingga agak layu.
# Masukkan kangkung dan masak sebentar hingga agak layu.
# Tambahkan sedikit air. Tambah garam secukupnya.
# Sedia untuk dihidang.


POPIA KETAM & PUDING ROTI SOS KASTARD

Untuk resepi popia ketam boleh klik RESEPI POPIA KETAM...


Merajinkan diri membuat puding roti buat santapan berbuka hari ni sebab sayang tengok baki roti sandwich yang tidak bersentuh...takde sape nak makan...so, improvise jadi puding roti...harap-harap tak terbuang...

PUDING ROTI SOS KASTARD

Untuk resepi puding roti boleh klik RESEPI PUDING ROTI SOS KASTARD...



SELAMAT MENCUBA!!!😋😋😋

Tiada ulasan: