Jumaat, 3 Jun 2016

BISKUT RED PEARL

Assalamualaikum dan salam sejahtera...



Resepi biskut yang sangat mudah untuk dibuat.... Rajin tak rajin je.... Kalau malas tak dapek den nak menolong wei.... Gaul2 je, tepek2 atas loyang, bakar & siap.... Senang banget...


BAHAN - BAHAN :

150 gm butter
75 gm gula kastor
150gm tepung gandum
50gm coklat chips
60gm cornflakes
25gm almond strips
Sedikit esen vanilla
Ceri merah - potong memanjang



CARANYA :

1.  Satukan  butter dan gula.  Gaul rata dengan senduk kayu.
2.  Masukkan tepung dan gaul rata.
3.  Masukkan coklat chips,  cornflakes, almond strips dan esen vanilla.  Gaul sebati.
4.  Sudukan atas loyang pembakar.
5.  Hiaskan dengan hirisan ceri.
6.  Panaskan oven 170'c selama 5 minit.
7.  Bakar biskut 160'c selama 20-25 minit bergantung kepada kepanasan oven masing-masing.
8.  Angkat dan sejukkan.  Simpan di dalam bekas kedap udara.

SELAMAT MENCUBA!!!

Tiada ulasan: